Stackars skolbarn

Idag har jag sympati för alla skolbarn. Jag tycker de har alldeles för mycket press på sig i skolan.

Jag tycker inte synd om dem. Nej, men jag har sympati för deras vrålpluggande.

L har massor av prov just nu. P säger att det är lika för hennes dotter och de går i åttan. Nu skall L har betyg i år och hur kan man förklara att det är bra?
Det är bra med betyg men jag tycker de skulle börjat tidigare med det. L hade två prov i förra veckan. Svenska och NO. I går kom hon hem och sa att hon fick VG på dessa - Och INGEN fick MVG. - Varför inte det då? Frågade jag. - Nej, för att ingen får det i åttan. Vi skall ha något att kämpa för i nian.

Visst, det låter ju bra. Men snacka om vad prov de har. M har geografiprov idag och är på gördåligt humör. Kanske är hon inte arg på mig egentligen utan på alla prov och pressen att behålla sina välförtjänta betyg. Tänk vad prov och pluggande kan ställa till med när det gäller relationer. Arga sura ungdomar och föräldrar...nä, men lite är det nog så.

Det gäller verkligen vilken inställning man har till sitt pluggande. Den klarar det, som har rätt attityd och som har ett MÅL.
 
Ett mål som är:

1. Attraktivt
2. Nåbart
3. Realistiskt

Lätt som en plätt. Det underlättar att ha rätt inställning. Det kan jag se på M som planerar att sudera i USA eller blir det nu England? Hon har den rätta attityden för att nå sitt mål och ligger i som en rem...Heja dig M!

För L som går i åttan är läget lite mer riskabelt. Hon har inte satt något MÅL som är enligt ovan. Bara att det skall gå bra på proven. Det räcker liksom inte till tror jag. Målet är för diffust! Men hon är MEDVETEN och det är en bra bit på vägen.
Att det går bra i skolan på högstadiet är rena turen (fast jag brukar inte tror på turen) då dessa elever liksom hänger med av ren VILJA eller stöd och uppmuntran från oss föräldrar. ICKE ATT FÖRGLÖMMA!

Att få G, VG eller MVG skrivna på proven är väl en invänjning inför nian.

Sedan är skolmaten fortfarande kass. Herregud! Tänk att den inte förändrats ett dugg. Samma sega potatis och samma blodpudding. Javisst, skall vi vara glada för att ungarna får mat - men det är inte alltid så heller. L säger att det bara är buljong i soppan när hon skall äta. Klasserna som äter före har tagit alla morötter och potatisbitar. Just en av de dagar hon skall träna efter skolan. Hon måste ta med mackor hemifrån. Trots protester från föräldrar, blir det ingen förändring. Det är botten tycker jag. ÄR det inte viktigt med våra barn då liksom. Nej, det är nog bara viktigt med våra skolungdomar - när de inte kostar något. Ungarna skall uppfylla sina uppgifter korrekt, annars får de bakläxa. Hur skulle det vara om ledningen också skötte sina uppgifter? Undrar om de får bakläxa. Kanske fick de tillräckligt under deras skoltid...!

Lyssna på Bambatanterna så ungarna får MAT - och lyssna på UNGARNA!

Nu har jag allt retat upp er här på morgonkvisten. Känner själv att jag måste ta mig ett yogakör för att koppla av.


PROV PÅ ÖRAT ÄR SÅKLART VIKTIGT



GO FOR IT UNGDOMAR!


Måndag i morrn

Äntligen skall jag knoppa in. Söndagen över och jag längtar till att klockan ringer och att göra mitt yogapass!

Har varit i kyrkan i kväll och pratade om Jesus och Gud och om konfirmation och läger. Jag får harmoni i hela kroppen då alla är så vänliga i kyrkan. Kanske är alla så vänliga eller är det så att Gud håller ett öga på oss? Nä, så får jag väl inte tänka. Jo, det får jag för Gud vill att man går sin egen väg - så länge man följer hans budord. Och det är ju helt okey. Jag skall icke dräpa och jag älskar min moder och min fader. Sen´ blir det nog bra med alla de andra också. Ingen är väl felfri?

L har prov i religon i morgon. Hon håller på att tjata om sina frikyrkor och frågar mig vad det är för skillnad på alla dessa. Jag har inte en susning och jag tycker det är meningslöst att kunna. Är det bra att veta att väckelsemöten uppstod kring år 1850 eller att kontikelplakatet är att man inte fick ha religösa möten utan en präst. Oj, vad intressant att veta - skriv gärna och berätta när du hade nytta av det senast.

Stackars ungdomar!

M har prov i geografi på tisdag så hon har pluggat hela helgen verkar det som. Hennes prov handlar om urbanisering. Ja, det är också viktigt att veta :)

I morgon skall jag ringa veterinären och fråga varför Charlie skvätter inne. DET är däremot intressant. Kan det vara för att han skall peka ut sitt revir för hans kattkompisar. Antagligen!

Ni grabbar är ju för sköna som bara skvätter där ni står. Tänk på omgivningen en aning. Vi tjejer KNIPER i alla fall. Det är också intressant att veta.




Vår katt Irrewing!

Han är fet och go´ och vi konkurrerar med Kålmården! Två katter, en hund och två undulater. Japp, så är det!

Söndag igen

Lördagen hoppar jag över. Det var en riktigt stressig dag - i huvudet. Den har liksom inte funnits. Synd, att förlora en dag. En lördag till råga på allt!

Men nu är det söndag igen. Det är ju den dagen jag har mest ont av. Själv är jag säker på att det beror på att den här vilodagen blev för tråkig helt enkelt. Att behöva vila en ledig dag. Nej, det var inte mina takter det.

Idag skall jag i alla fall ta en promenad med Charlie ner till havet. Jag bor ju bara tio minuter från västkustens stärkade havsbris.
- Nu alla båtägare har ni det väl skoj. Båtarna skall städas ur och upp i torrdocka över vintern. Glad att jag inte har båt längre. Allt jobb menar jag. Att vara på skönt är läkande för själen.

På tal om själ:


NU ÄR DET DAGS ATT HYRA IN MIG SOM DEN SPELANDE ÄNGELN



                            SPANA IN GLORIAN - DEN ÄR ÄKTA...


Det är ju snart Lucia och sedan går tiden snabbt till jul och alla smaskiga julbord.

För mer information så fråga under "kommentarer".

Detta är det roligaste jag vet. Att spela, glädja och flippa ur som den goda Ängel jag är.



Ja, Charlie jag kommer. Han står och skäller vid trappan - bäst att lyda. Havspromenaden väntar!

Yoga

Igår bestämde jag mig för att jag skulle börja med Yoga - idag.

Och så blev det. L ville hänga på för det är ju bra för ryggen, ja för allt.

Klockan 06.15 ringde klockan och på med CD:n Livsrörelser med Tomas Frankell. Det är en typ av yoga som verkligen är bra tycker jag. Denna fick jag lära mig på Kropp & Själ i arbetslivet för några år sedan. Då gick jag ner flera kilon och stärkte min muskelmassa en hel del. Nu är det dags igen!!!

Idag är det fredag allihop. Tänkte påminna er om det är så att ni glomt det. Jag älskar fredagar, lördagar och måndagar.
Fredag för det är ledigt. Lördag för det är en mysig stämningsdag då människor verkar leva upp och måndag för den dagen ger hopp och att det går att nå folk.

Så, idag är det fredag och jag tänker vara extra observant på små detaljer som händer omkring mig. Det är ju de små, små detaljerna som gör de´ ...


Alla har gått till sitt...

...och det är bara jag kvar. Vad skönt att ha hela badrummet för sig själv och att "låna" lite smink av M. Hon har mängder av allt man behöver och lite till.

Läste att det skall bli poppis med pannband igen. Läckert ?! Köp in - den som är kreativ och sälj!

Vidare skall det satsas hej vilt på damhandbollen. Kvartsfinalen i OS har väl fått upp ögonen på herrarna att vi damer ÄR bra. Det finns vilja och power. De kanske inte förstår det förrän det händer, som en slags aha-upplevelse! Kolla damlandslaget KAN handboll. Nä, klart de ser att de har allt ;)

Undrar om herrarna kan lära sig lite av tjejerna. Jag är säker på att de gör det - i det tysta. Kollar på DVD om och om igen från OS. - Vad gör tjejerna som inte vi killar gjorde? Ja, en helt relevant fråga. Vill de att jag coachar dem så är det bara att höra av sig. Det skulle vara ett sant nöje. HEJA SVERIGE!




Föreningen allFair som jag är aktiv är har ett bra motto:

"ATT VINNA VARJE PRIS MEN INTE TILL VARJE PRIS"

Något som gäller från ungdom till elit i alla sporter.

Nu måste jag till ett möte - Jabadabadoooo!

Coaching

                                                                                                                               


                                                                                                                                      

  • Coaching är för alla
  • Du har svaren
  • Lita på din intuition


Den här foldern eller broschyren handlar om att coacha sig själv till förändring.

Jag gjorde den i samband med en föreläsning på "ett av sveriges större företag" ...ler! Vi måste värna om reklamens integritet - okränkbarhet.

Där står:

Vad är gemensamt för oss människor - vad vill vi ha?

Lycka?
Karriär?
Framgång?

Vad sägs om komplettera med

Inre Lycka
Inre Karriär
Inre Framgång

Coaching är ett sätt att börja fundera kring sin livssituation. Vill du förändra något eller utveckla en resurs men har svårt att komma igång?

Vidare har jag skrivit:

Coaching lägger fokus på NUET och FRAMTIDEN - det stärker ditt tänkande och det ger hopp. Våra tankar och våra inre bilder resulterar i våra hanlingar och val i livet.

Dina tankar skapar din framtid.

Mål:
Fokusera på vad du vill ha och skapa en attraktiv målbild

Värden:
Ta reda på vad som är viktigt för dig och lev efter dessa för att nå dina mål

Motivation:
Hitta din inre drivkraft. Gör en djupdykning i ditt inre och ta fram dina resurser.

Resurser:
Du själv, familjen, kollegor, vänner, böcker, filmer, förebilder och allt och alla som omger dig och påverkar ditt liv.


Und zu weiter!

Att coacha sig själv är faktiskt inte så enkelt. Det tar lite lite tid och en hel del tålamod. Det gäller helt enkelt att TRÄNA som med allting annat som skall läras in i knoppen.

Det är riktigt kul att coacha sig själv att ställa frågor ger en modighetskänsla. Så här kan du fråga dig själv:

MÅL:
Vad vill jag ha?
Vad är mitt mål?
När i tiden kommer jag att nå mitt mål?
Hur kommer jag att känna mig när jag når mitt mål?

VÄRDEN:
Vad är viktigt för mig?
Vad ger det mig?
Blunda och tänk på mitt värde. Upplev det. Hur känns det?
Vad betyder det för mig?

MOTIVATION:
Vad är motivation för mig?
Vad kan jag göra för att bli mer motiverad?
Vad kan jag göra för att behålla motivationen?

RESURSER:
Vad gör jag när jag mår som bäst?
Vilka är mina styrkor?
Vad är jag bäst på?
När är jag mest kreativ?

Dessa frågor är grundläggande och våga bara fråga dig själv. Börja idag och fråga mig om du skulle fastna.

FRÅGORNA ÄR SVAREN












Ny dag





Ny härlig dag.L har ont i ryggen men är glad ändå. Hon har fått en speciell kudde från sjukgymnasten att sitta på . Gissa om det är kul att ha den i skolan.

Det där minns jag när jag var i den åldern. Så fort jag skulle göra grejer som avvek från det normala så var det så himla pinsamt. Vad skulle alla säga och tänka. Fast L har tränat så mycket mental träning att hon pallar trycket. Sedan är hon rätt poppis i skolan så det slutar nog med att ALLA kommer att sitta på sådana kilkuddar i hela skolan. Speciellt rektorerna. De kan behöva lite stöd. Undrar hur deras ryggrad(er) ser ut. Har de någon kan jag undra. De är ju FEM rektorer. Ja, den första hade i alla fall ingen, så de behövde fyra till. Heter det en ryggrad, flera ryggrader?

Idag är L och jag rätt positiva. Kan ha att göra med att vi var på sjukhuset och är glada att vara hemma igen. Som sagt det var svårt med de akutsjuka barnen. Jag känner tacksamhet för att vi inte behöver vara där mer. Ett bevis på att det brukar komma något positivt från negativt. Det kommer alltid sol efter regn osv. Men det gör det ju faktiskt helt logiskt. Ungefär när allt är som värst och det inte kan bli värre, då kan allt bara bli bättre. Det är ju bra. Fast då är det ju egentligen värre när saker och ting är rätt bra. För då är risken att det blir värre rätt stor. Det är positivt tänkande det.

Jag känner en som kan vara negativ. M! Hon kan vara så negativ att man tror hon skämtar. Men det går snabbt över ändå. Men vad får hon allt negativt ifrån. - Jag ooorkar inte gå upp. Gå UUUUUUT från mitt rum. Låt mig vara i freeeed. Jag SKAAAA!

Om det smittar! Det tar mig en timme att bli frisk från sådant där. Som när jag var tillsammans med S. Han var ju från Örebro och han pratade så där släpigt. Även om dialekten är trevlig så låter det så negativt. Kom att tänka på en historia som han berättade. - Varför kan en Örebroare inte få aids? (vet inte) - Man måste vara positiv.

Förlåt, jag gillar inte att skämta om sjukdomar men nu gjorde jag det. Ibland gör vi det. Saker som vi inte vill göra. Lagen om påverkan.
Som när någon säger, - Vill du hänga med på bio? - Ja gärna, säger man. Och efteråt fattar tanken att jag inte alls vill gå på bio. Det där hände mig mer förr  i tiden mer - än i dagens läge. Jag kan bättre bemästrat Lagen om Påverkan.

Nej, nu måste jag kila.



Inget kul





I natt liggerer jag över på sjukhus för L gick hem från skolan för att hon hade ont i ryggen. Det har hon haft sedan Partille cup och nu har det blivit värre. Får se vad fabrot doktorn säger. L tyckte det var "pinsamt" för hon fick åka Pling Plong låda till sjukhuset.


Läkaren var jättesträng och tyckte att klubben skulle ha egen läkare för alla som skadar sig...han var sur som attan när vi kom in men så började L gråta och då blev han lite bussigare. Fast då gav han henne en massa värktabletter så hon somnade.

Idag skall de röntga och se vad som är orsaken till allt det onda. L är en aning nervös för hon tror att det är något farligt. Hon gillar inte direkt att ligga här på sjukan. Vem gör det? Tror det berot på att vi var hos pappa så ofta på sjukhuset innan han dog. Det var en svår tid för oss anhöriga. Klart L kopplar tanken till den tiden.

Det är hemskt att ligga på barnavdelningen. Ännu en tankeställare som antagligen är ämnad åt mig. Jag kanske skall bli "upplyst" verkar det som. Det bara ramlar in tecken - ja, jag är TACKSAM...vem hör?

Nej, nu kommer snart "vitrockarna" med följe så det är väl bäst att duscha och sminka på lite rött. Vem vet - jag kanske hittar min drömprins just HÄR. På barnavdelningen! Det är kanske röntgenläkaren (fast de ser man ju aldrig) eller kanske överläkaren.

Nä, det är inte min stil att vara gift höll jag på att skriva, jag menar att träffa en LÄKARE. Både han och jag skulle bli galna. Tänk, han så där görperfekt. - Nej, Susanne. Du får inte äta sås och potatis. Du måste hålla vikten, tänk på hjärtat. Nej, du kan inte dricka vin till maten. Det är FARLIGT MED ALKOHOL och i sänghalmen skulle det vara skitjobbigt. Jag skulle hela tiden känna att han skulle spana in dolda födelsemärken och för många bilringar.

Fy, vad fel för mig. Fast efter min skiljsmässa var jag tillsamanns med S i några år. han jobbade på Uriologen. Herregud vilka historier han berättade om saker som hamnat där de inte skulle vara...Usch!

Om jag tänker på den läkaren igår så skulle vi inte passa ihop. Han var så...ung och sedan var han så "bäst" på allt. Jag får dålig självkänsla när jag snackar med vissa läkare. Att de orkar vara så dominanta. Jag tror de skall testa en. Jag letar tecken hela tiden.
Det räcker att han eller såklart en hon - lyfter på ögonbrynen - då är det kört. Då har jag typ en månad kvar att leva. Likadant om han inte svarar direkt på mina frågor - då döljer han en massa. Han vill liksom inte tala om hur det egentligen ligger till...för att inte skrämma mig...  :(

NOJA kallas det, fast jag tror att jag kan tolka deras kroppsspråk rätt bra. Läkare tror jag är rätt osäkra egentligen. Inte på vad läkemedel heter och så men just den där mänskliga närkontakten. Likadant har de svårt att titta en i ögonen. Nä, fasen jag skiter i att duscha och måla mig. Jag vill ändå inte ha någon läkarflirt.

Nu skall L bli frisk - det är hennes MÅL!



Till U vill jag säga att det blev inget möte med talarföreningen för jag fick tidsbrist. Vi skall ta det på telefon och jag har mailat ett koncept! Kul!

Njut av denna tisdag. Har ni det tråkigt eller blir stressade av någon anledning så tänk på att L och jag byter gärna plats med er.


Ja, det är måndag morgon...



Spelar väl ingen roll vilken dag det är, tycker Charlie som inte har något tidsbegrepp - Lyckliga honom.






Det var mysigt i kyrkan igår ;)

Lugnet och tystnaden som finns i en kyrka är fantastiskt skönt för knoppen. När jag satt där och spanade in Jesus som hängde på korset, kände jag mig ändå rätt dum över att jag ibland klagar över småsaker. Fast klagar jag över större saker är det väl mer befogat. Men just de där microskitsakerna kändes i alla fall helt onödigt.

Jag började fundera på saker som jag gjort i mitt liv och kom fram till att det var en hel del. Jag tänkte baklänges och såg min egen begravning. Fanns det något att säga om mig. Antagligen skulle nån´ säga - Hon var så spontan. - Så, fantasifull och full av ideér. - Duktig på ¨så många områden. - Hon fick aldrig göra det hon egentligen ville göra.

Själv tycker jag att det stämmer. Jag har alltid velat gå emot strömmen men har inte förstått att jag hade det valet. Men det är ju inte för sent!

Några saker som jag gjort är: tagit simborgarmärket, har åkt fast för fortkörning en gång, landat ett jetplan i en simulator (på ett hjul), fött ett barn med sugklocka och ett utan sugklocka, tagit bort amalgam, kört över ett lemmeltåg i Norrland, varit på 31 förädrarmöten...

Det räcker väl gott och väl att tala om när jag passerar till andra sidan. Ingen behöver vara mållös. Det känns skönt.

Men nu lever jag och det är måndag.

Måndagar är kreativa dagar. En hel vecka full med jobb, nöjen och bara trevliga aktiviteter.

Upprepa detta mantra varje morgon - det hjälper :)

"Varje cell som nybildas i min kropp är stark, frisk och full av energi"      

Öva in den och du kommer att känna dig frisk och glad varje dag.

Men hur kan jag mer göra för att få den där känslan av att det är kul med en ny härlig vecka eller "underbara måndag".

Har det med motivationen att göra?
Har jag någon drivkraft?
Vad vill jag med min vecka?
Hur påverkar veckan vägen till mitt mål?

Själv är jag en människa som är oerhört trög i starten. Jag måste tänka massor innan jag sätter i gång med något. Jag vill försäkra mig om att det jag gör - leder till någonting av värde. Annars tappar jag lätt intresset.

Det måste liksom infinna sig en känsla av flow - en slags medgång i tillvaron - då alla sinnen samarbetar i takt på en och samma gång. Den känslan har du säkert upplvevt. Det är som att bli frälst (kan jag tänka). En aha-upplevelse där det kommer ut massor av ideér och allt bara flyter på.

Så kan måndagar vara. Att vara full av förväntan av vad jag har tänkt att göra av min vecka. För jag bestämmer ju det själv. Eller hur?

Tänk att jag verkligen är fri att bestämma vad jag skall göra idag. Ingen annan kan påverka mina beslut - om jag inte tillåter det själv. Låter som Pollack-snack. Helt okey.

Nä, nu har jag tröttnat på att analysera måndagar. "Varje cell som nybildas i min kropp är stark, frisk och full av energi".

Så, det räcker för att bli inspirerad till en ny dag. Nu skall jag ringa P. Hon är säkerligen vaken. Hon kan ramsan i sömnen!




Kyrkdags

Det blev oavgjort i Angeredshallen. L la två mål och det ena var en skön halvlobb...ursnyggt! Hon är en riktigt bra sjytt och niometare när hon får till det. Dessvärre fick hon en knuff så det knäckte till i ryggen igen. Återbesök hos Kotknackarn tyvärr!

Har legat och slappat framför Filip och Fredrik på TV 5. De är ju för sköna!

Nu skall jag till kyrkan för ett möte. l skall ju konfirmeras så småningom och jag tror att jag behöver gå dit en stund med tanke på gårdagens "syndanden". Nej, men jag kan ju be om förlåtelse för säkerhets skull...

Jag är en sån där vanligt kristen. Om någon frågar mig om jag tror på Gud så säger jag att - Ja. på mitt sätt liksom.
TROR är ett malplacerat ord i dagens läge. Vi skall ju VETA så mycket om allt möjligt. Vi skall vara allmännbildade och sköta räkningar och ta ansvar om allt och alla. Vi får inte göra fel då det gäller läkarityg m.m. till Försäkringskassan och det blir ett himla liv om vi vanligt dödliga gör fel med A-kassa, fackförening eller Arbetsförmedling.

Att TRO på Gud är ju svårt då. Det känns inte som om det fungerar - jag måste VETA!

I alla fall skall jag se om jag kan tro idag. Släppa lite på kontrollen och bara hänga med. Mer orkar jag nog inte idag. Jo, en kopp kaffe med resten av "församlingen" är naturligtvis alltid rätt.

Skall be för en kär vän som gick bort i början av september. En kvinna med Präst som yrke, gick hastigt bort. Jag minns henne så väl när hon flyttade hit. Hon frågade mig om vi kunde gå ut och gå med våra barn och barnvagnar, för hon hade precis flyttat hit och kände ingen.

Vi träffades en hel del tills hon flyttade och jag är djupt rörd över hennes bortgång. Jag sörjer henne och kan inte föreställa mig hur stor sorgen måste vara för hennes familj.

Jag har fått mig en tankeställare, men det är inte lätt att veta hur man skall leva för att överleva!

          "Vila i frid min vän"


Jag VET kanske i alla fall det där om Gud...



Äntligen träningsverk

Som sagt, "Den nakna Trubaduren" har gjort sitt och det var en hellyckad tillställning och jag fick verkligen pröva på att förena nytta med nöje.
På fredagskvällen gymmade vi och håll i dig för jag låg på en SPIKMATTA!
Så här såg det ut x 10.




Det skall visst vara bra för blodcirkulationen...!

Sedan prövad jag på en "rodeohäst och en sån där maskin som darrar och som skall göra massa nytta för hela kroppen. Hoppas den har skakat rätt både det ena och det andra. Nu ligger kanske allt på plats igen - som det var från början när jag föddes.
Det känns så idag. Jag var som ett barn. Jag känner mig ÅTERFÖDD! Nä, jag skojar men det är så härligt att vara tillsammans med människor som strålar ut harmoni och välmående. Det smittar ju!

Alltså, vi tränade, åt, tränade, bubblade i bubbelpool kollade på film och sjöng och spelade tills klockan var tre på natten.
Somnade som en stock och vaknade halv 11.
Efter en härlig frukost i underbart väder badade vissa i havet men jag nöjde mig med att doppa fötterna. Jag kunde ju knappt gå - träningsverk kallas det visst  :)

Dags för Trubaduren och övriga att åka hem. Det kändes vemodigt men som vi säger "Borta bra men hemma bäst".



Tack goa´ vänner för en kanonkul SPA - helg!


Nu är jag uppe för L skall spela handbollsmatch. Dags att dra till Angeredshallen. Kunde den inte legat lite längre bort?

Ja, ja det är kul att köra bil...!

Skön söndag!

Härliga fredag...



God morgon L! Charlie är vaken hela tiden. Vi sover i skift faktiskt. Det lyser ju till och med i ögonen på honom. Katten Tarzan sover i allafall lugnt och tryggt hosL.

Jag orkade inte packa igår och så har jag ju mötet också. Det stämmer tycker jag att går man upp tidigt så är det som at få en extra dag. Idag hinner jag inte prata med min väninna P. Det var tråkigt men hon vet ju varför.

Hoppsan Susanne, verkar som om du har lite kompissamvete?

Dags att coacha mig själv:

Hur kommer det sig att jag vaknar med dåligt samvete? - Jo, för jag har inte hört av mig till ett par vänner som sökt mig.
Vad kan jag göra för att ändra på detta? - Jag skriver ett förlåt här och nu! Förlåt U, G och A för att jag inte varit tillgänglig.
Hur känner jag mig nu? - Mycket bättre. När de läser bloggen så förstår de!

Nu skall jag upp och fixa och dona. Jag hittar inte min stämgrej till gitarren. I julas spelade jag in en CD. Etta på Youtube!

            Vad go´jag är!

Nu skall jag sjunga upp mig för kvällens övningar.

Mysig fredag - bästa vänner!

Tack...

...M för att du hjälpt din goa´ mamma med hennes bloggdesign. Jag är riktigt nöjd med mig själv som fixat en så duktig ungdom. M är ju arton och det verkar som om det blir något bra av henne också...hi hi!

Ikväll har Charlie och jag promenerat medans L har tränat handboll. Jag hann också att svara på lite mail och nu skall jag helt enkelt gå och knoppa.

Den här helgen skall som sagt bli något alldeles extra "asså". SPA-Trubadur! Bilder kommer naturligtvis. Kul!


Skön helg!

Ja då?

Såklart jag ska presentera dig! Detta är Charlie. Är han inte härligt gullig. Han är nio månader och det är en långhårig [chiwaowa]. Inte vet jag hur det stavas så fonetisk skrift får gälla.


...jag glömde ju av att presentera Charlie. Han är nio månader och helskön. Roligare hund har jag aldrig träffat. Och då har jag träffat mång hundar...!

Charlie eller "Challe"  som M kallar honom hänger med mig överallt. Du kommer att höra mycket om honom - det är han värd!

/Sus

Det gäller att hänga med...

Inte sjutton trodde jag att  jag skulle blogga. Varör inte Susanne? Därför du är mot de femti och detta är för ungdomar som min artonåriga sminkfixerade gullunge. Jag får faktiskt läsa hennes blogg - om jag inte kritiserar den. Det kan jag säga att det är inte lätt. Varenda mening består av "asså, fatta bara, ahh, haaaaa" osv. Men vem vet, om en vecka eller så kanske jag själv lagt mig till med detta tungomål.

Min artonåring vill åka till USA och plugga efter gymnasiet. Jag uppmuntrar henne till beslutet. Jag och hennes syrra (jag menar syster...redan inne i tungomålsfasen) är nog de ända som stöttar. En lärare garvade åt henne rakt i ansiktet - dåligt. Stå på dig M!

I morgon skall jag träffa en kille från Luleå som jobbar för en talarförening som jag är med i. Det blir ett bra möte har jag bestämt.

Efter det skall jag på födelsedagsfest där jag skall vara Trubadur iklädd baddräkt och Gitarr. Jag skall spela lite kul för damerna i deras läckra SPA. Häftigt som bara den. Sedan får jag antagligen coacha allihop dagen efter - för jag är ju coach.

Detta var mitt första inlägg och det känns "asså" himla kul att blogga. Nu har jag koll på läget - har du?

Ha en fin dag!
Sus


Hej och Välkommen!

Jag har funderat länge på att skapa en blogg och nu är det gjort. Det blir som jag tänker!
Nu skall jag lista ut hur allt på bloggen fungerar. Det blir trevligt!

Hälsar
Susanne


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0